Moderate rain
11°C
 

Ο Οντέρ Μουμίν στον τύπο και ΜΜΕ Βαλκανίων

27 Νοεμβρίου 2022

Ο Δήμος Ιάσμου καθίσταται πρωταγωνιστής των εξελίξεων στα Βαλκάνια και αναλαμβάνει ενεργό ρόλο για την ειρήνη και δημοκρατία, με στόχο να καταστεί ως η πολυπολιτισμική πρωτεύουσα των Βαλκανίων

Ο Δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, συμμετείχε στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο στις 21-23 Νοεμβρίου. Το τουρκικό μέσο «Λαμπαντακί Τζιν» (“Lambadaki Cin”), με έδρα τη Ραιδεστό, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Οντέρ Μουμίν και την ομιλία του στο Συνέδριο.

«Πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι»

Περισσότεροι από 1.800 σύνεδροι και παρατηρητές παρακολούθησαν επί τρεις ημέρες τις εργασίες της ΚΕΔΕ στο Βόλο, όπου συζητήθηκαν τα βασικά ζητήματα που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού. Τον κ. Οντέρ Μουμίν συνόδευσαν στη Θεσσαλική πόλη οι Ειδικές Συνεργάτιδες, κα. Πασχαλίνα Καπούλα και κα. Χαγιάτ Βελή.

Ο Δήμαρχος Ιάσμου, εξαίροντας τη σημασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο μήνυμά του σημείωσε πως «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώνει, η Τοπική Αυτοδιοίκηση συζητά, η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν διαχωρίζει, η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να καταφέρει σπουδαία πράγματα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να ενώσει περισσότερο τη δύσκολη γεωγραφία των Βαλκανίων».

«Είτε Χριστός, Είτε Μωάμεθ, είτε Αλλάχ, είτε Θεός, ο Θεός είναι ένας και μεγάλος!». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ ο κ. Οντέρ Μουμίν, «διαφημίζοντας» την πολυπολιτισμικότητα του Δήμου Ιάσμου, όπου, όπως είπε «συμβιώνουν αρμονικά διαφορετικές θρησκείες, διαφορετικές καταγωγές και καταβολές, διαφορετικά ήθη και έθιμα», ενώ έσπευσε να τονίσει ότι «πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι».

Ο Δήμαρχος Ιάσμου αναφέρθηκε επιγραμματικά στη γεωγραφία των Βαλκανίων, χαρακτηρίζοντας την «δύσκολη», για να συμπληρώσει πως «προσέχω τα λόγια μου, αλλά να είστε βέβαιοι ότι αυτή τη στιγμή στη γεωγραφία των Βαλκανίων κυβερνούν μεγάλοι ηγέτες σε κάθε χώρα, έξυπνοι άνθρωποι, που δεν θα επέτρεπαν να συμβεί οτιδήποτε παραμικρό». 

«Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Προσπάθησα να το πω όσο πιο πολιτικά μπορούσα», άφησε να εννοηθεί ο κ. Οντέρ Μουμίν, ευχαριστώντας από βάθους καρδιάς τον κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, τον Δήμαρχο Τρικκαίων και Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, στον οποίο απευθύνθηκε ως εξής: «Σε πίεσαν να βγάλεις μια ανακοίνωση εναντίον μου, και αυτή η ανακοίνωση ήταν τόσο σεμνή, ταπεινή και προστατευτική για μένα, που κατάλαβα εκείνη τη στιγμή ότι είσαι πραγματικός φίλος».

«Νομίζω ότι όλοι όσοι αντιλαμβάνονται αυτές τις αξίες, οι οποίες είναι πανανθρώπινες, όλοι όσοι νιώθουν άνθρωποι και καταλαβαινόμαστε, είμαστε ικανοί όλοι μαζί ενωμένοι να κάνουμε πράγματα μεγάλα, πράγματα εντυπωσιακά για τον τόπο μας» κατέληξε ο κ. Οντέρ Μουμίν, ενώ τόνισε ότι «ο όμορφος Ίασμος θα γίνει η Πολυπολιτισμική Πρωτεύουσα των Βαλκανίων» και ευχαρίστησε «όλους για τη σπουδαία αυτοδιοικητική και πολιτική παρέα στον όμορφο Βόλο».

Σημαντικές παρουσίες

Παρόντες στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ ήταν ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο κ. Γιάννης Καραγιάννης, ο κ. Αλέκος Θεόδωρος, ο κ. Θοδωρής Λιβάνιος, η κα. Κατερίνα Νοτοπούλου, η κα. Μαρία Αρώνη, η κα. Ευαγγελία Δεληδήμου, ο κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο κ. Μουμίν Μουμίν, ο κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, η κα. Πασχαλίνα Καπούλα, η κα. Χαγιάτ Βελή, ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, το Πράσινο Κίνημα, ο κ. Κώστας Καλογράνης, η κα. Μαίρη Μιλιαρέση, η κα. Γιόλα Βαλατσού, ο κ. Δημήτρης Καφαντάρης, ο κ. Γιώργος Μπρούλιας, ο κ. Σίμος Δανιηλίδης και άλλοι πολλοί περισσότεροι.

Επίσης, οι κ. Τζουνέϊτ Γιουξέλ και Βασίλης Μαυρίδης, από Ραιδεστό και Κοπεγχάγη, αντίστοιχα, συμμετείχαν με φωτογραφίες απεσταλμένες κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου.

Last modified: 27 Νοεμβρίου 2022

Comments are closed.