Overcast
27°C
 

Η απάντηση του Οντέρ Μουμίν στον Κυριάκο Αμούτζα

28 Μαΐου 2021

“Κυριάκο,

 1. Σου υπενθυμίζω τα ονόματα των συνεργατών σου, που αποχώρησαν διαχρονικά από τον συνδυασμό σου : Τζελέπης, Σενέρ, Μπιλγκέ, Ιλχάν, Οτζιάν, Αγγελίδης, Μωραΐτης, Θεοχαρίδης, Αϊσέλ, Καδήρ, Τζελάλ και δεκάδες άλλοι. Με συγχωρείς που δεν μπορώ να θυμηθώ τα ονόματα όλων.
 2. Η μεγάλη αυτοδιοικητική παράταξή μας, η παράταξη ΕΜΠΡΟΣ, υπενθυμίζω ότι είχε και έχει τα διπλάσια μέλη σε σχέση με τη δική σου παράταξη, την παράταξη του προκατόχου μου και τα τετραπλάσια μέλη από την παράταξη του Σπορίκη. Είμαστε ένα υγιές, ανοικτό, δημοκρατικό αυτοδιοικητικό κίνημα, από το οποίο μπορεί να αποχωρήσει ο καθένας, αν κανείς παραβιάζει τις αρχές μας θα διαγραφεί, σε κάθε περίπτωση όμως θα αναπληρωθούν από πολλά νεότερα στελέχη. Δεν λειτουργούμε με μονάδες, αλλά με την ποιοτική και ποσοτική διαφορά και με την ευρεία πλειοψηφία των συνδημοτών μας.
 3. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, το αγαπημένο σου πολιτικό τέκνο, το επικίνδυνο μυαλό, ο Τζανέρ, μάζεψε σκόπιμα ταυτότητες από αγνούς, αθώους ανθρώπους για να διασφαλίσει ότι δεν θα είναι υποψήφιοι σε άλλον συνδυασμό και σου προκαλέσουν απώλεια ψήφων. Ολοκλήρωσε το έργο του, εξαπατώντας και κοροϊδεύοντας τους πάντες, επιστρέφοντας τις ταυτότητες τελευταία μέρα, με μοναδικό στόχο να σπείρει διχόνοια και να σε ευνοήσει πολιτικά. Ήτανε μέρος ενός μεγάλου, καλοδουλεμένου σχεδίου εξόντωσης του Καδή Ισμέτ. Ο δε έτερος, αφανής συνεργάτης και σύμμαχος σου, Ερντογάν Σαϊτ, κατήλθε με μισό συνδυασμό, και όλως περιέργως και τεχνηέντως δεν είχε υποψηφίους στη ΔΕ Ιάσμου, η οποία ήτανε δυνατή σου εκλογική περιφέρεια. Είχε όμως πλήρη συνδυασμό στην δυνατή εκλογική περιφέρεια του Καδή Ισμέτ, στη ΔΕ Σώστου. Με λίγα λόγια συνωμότησαν πολιτικά Αμούτζας – Τζανέρ – Ερντογάν Σαϊτ, για να εκλέξουν Αμούτζα εις βάρος του Καδή Ισμέτ. Τώρα αν με ρωτήσεις, πως ο Τζανέρ από υποψήφιος δήμαρχος έγινε κλητήρας και κατήλθε με τον Καδή Ισμέτ στις τελευταίες εκλογές, θα σου απαντήσω ότι συνωμότησαν Ισμέτ – Τζανέρ – Αμούτζας, για να χάσει τις εκλογές ο Οντέρ. Μεγάλα συμφέροντα. Σε όλα αυτά τα παιχνίδια, 2 βασικούς παραμέτρους ξεχάσατε : το Θεό και το εκλογικό σώμα.
 4. Το παλιό κοινοτικό κατάστημα είναι ιδιοκτησία του δήμου. Η παραχώρηση με την 100/2018 απόφαση του Δ.Σ. είναι παράνομη, καταχρηστική, ελλιπέστατη, χωρίς συμβόλαιο, συμφωνητικό ή πράξη, χωρίς έννομα αποτελέσματα. Για την 100/2018 απόφαση του Δ.Σ. θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη σύσσωμο το τότε δημοτικό συμβούλιο. Όπως θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη το τότε Δ.Σ., για όλες τις τυχόν παράνομες παραχωρήσεις σε συλλόγους την περίοδο 2014-2019.
 5. Το μισό ακίνητο του Μουσείου Αγροτικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι δημοτική περιουσία. Το άλλο μισό όπου στεγάζεται το Μουσείο είναι μισθωμένο στο δήμο έως την 28/02/2023. Ολόκληρο το ακίνητο ανήκει στον δήμο, το 1/2 κατά πλήρη κυριότητα και στο άλλο 1/2 ως νόμιμος μισθωτής θα έπρεπε προ πολλού να έχει τη νομή ο Δήμος Ιάσμου. Την οποία κυριότητα και νομή θα την ανακτήσουμε και θα την ασκήσουμε άμεσα μέσα από νόμιμες διαδικασίες.
 6. Εφόσον ο σπουδαίος Μπούκας, δεν συγχέει την ιδιότητα του Προέδρου του Συλλόγου, με αυτήν του μέλους του συνδυασμού του Αμούτζα, γιατί κάθε φορά που τον ιδρώνω, συσκέπτεστε στα ΚΑΠΗ και στο Αρνεμούσι, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Αμούτζα ; Αφού ο φοβερός και τρομερός Μπούκας διατυμπάνιζε παντού ότι δεν συγχέει τις ιδιότητες του. Σας πληροφορώ ότι οι Ιασμιώτες δεν είναι χαζοί. Έχουν κρίση ακέραιη, αταλάντευτη, έχουν επίπεδο εξαιρετικά υψηλό. Πάψτε να τους κοροϊδεύετε.
 7. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος δεν πρέπει να είναι τσιφλίκι και παραμάγαζο του Αμούτζα, του Μπούκα και της Βιδούρα.
 8. Ο ιστορικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου, δεν ανήκει μόνο στον Ηλία, στον Κυριάκο και στη Χριστίνα. Ανήκει και σε πολλούς άλλους. Στον Γιάννη, στον Μόσχο, στην Χριστίνα, στον Θάνο, στη Θάλεια, στην Ελένη, στην Ασπασία, στη Νατάσα, στον Βλάση, στη Χαρίκλεια, στον Παναγιώτη, στην Ελισάβετ, στην Αργυρώ, στη Δώρα, στον Γιώργο και σε πολλούς άλλους, Ιασμιώτες και Ιασμιώτισσες. Ο καθένας έχει βάλει το δικό του λιθαράκι κατά καιρούς και οφείλετε να τους σεβαστείτε.
 9. Όσον αφορά τα τρία κλιματιστικά που ζητάει ο φίλος σου, ο Μπούκας, σε ενημερώνω ότι είναι ασφαλή και θα παραδοθούν όπως και όταν πρέπει. Τα φύλαξα διότι είχα μια σοβαρότατη και επώνυμη καταγγελία ότι τα τρία κλιματιστικά αυτά προορίζονταν να μεταφερθούν για ιδιωτικούς σκοπούς στην Κομοτηνή, στην οδό Αγ. Κοσμά Αιτωλού αριθμό 13, στις εστίες δίπλα ακριβώς από την εκκλησία του Κοσμά Αιτωλού.
 10. Όσον αφορά τις λυόμενες αίθουσες Κυριάκο είσαι ψεύτης, λασπολόγος και κοινός συκοφάντης. Δεν πούλησα τίποτα. Θα λογοδοτήσεις στη δικαιοσύνη. Και η καταδίκη σου είναι βεβαία, διότι δεν θα μπορέσεις να αποδείξεις ότι τα πούλησα. Για σένα το ποσό της αποζημίωσης θα είναι 200.000 ευρώ, διπλάσιο σε σχέση με τον φίλο σου. Και αυτά δωρεά υπέρ της δομής σίτισης.
 11. Ηθικά και οικονομικά δεν πουλάω τίποτα. Το αποδεικνύω κάθε μέρα. Δεν νιώθω την ανάγκη και δεν είμαι στην τοπική αυτοδιοίκηση για να αποκτήσω περιουσία ή οικονομικά ανταλλάγματα. Σε σχέση με σένα είμαι πολύ πολύ καθαρός. Για αυτό σταμάτα ΝΑ ΑΜΟΥΤΖΙΖΕΙΣ.
 12. Σε προκαλώ και ευχαρίστως μπορώ να ανοίξω δημόσια συζήτηση για τα τεκταινόμενα του 2006-2010, όταν ήσουν δήμαρχος και για όλα όσα διαδραματίστηκαν με πρωταγωνιστές εσένα και τον υπαρχηγό σου.
 13. Η γέφυρα του Κομψάτου ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Τα εγκαίνια του Δημαρχιακού Μεγάρου θα γίνουν. Τη ΔΕΥΑ θα τη συστήσω στη 2η θητεία μου, το 2024-2029, έχοντας την απόλυτη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.
 14. Σου υπενθυμίζω για άλλη μια φορά ;
  Ότι εγώ δεν είμαι Τζανέρ για να γίνω τσιράκι σου.
  Ούτε Ερντογάν Σαϊτ να συνομοτήσω για την εκλογή σου.
  Oύτε βέβαια Ισμέτ, να σου στέλνω μηχάνημα στο χωράφι σου, να σε ορίζω εκπρόσωπο στην Αναπτυξιακή, να εγκρίνω από την Οικονομική Επιτροπή τα ταξίδια σου στην Αθήνα, να πληρώνω τις αμοιβές δικηγόρων στην προσωπική σου διαμάχη με τον κ. Καζάκη.
 15. Παρακολουθώ το οργανωμένο σχέδιο σας, να με φέρετε ενώπιον της δικαιοσύνης για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, για να εκπέσω από το αξίωμα μου. Έχω λάβει όλα τα μέτρα μου και θα ανταποδώσω ωμά, σκληρά σε κάθε σας κίνηση. Θα αποχωρήσω το 2029 μόνος μου, όπως υποσχέθηκα στη λήξη της 2ης θητείας μου ή θα αποχωρήσω με εκλογές, με την κυρίαρχη βούληση των συνδημοτών μου.
  Σίγουρα δεν θα φύγω με δικαστήρια.

Ξύπνα.
Το δήλωσα στην τελετή ορκωμοσίας μας.
Δεν θα είμαι ένας συνηθισμένος Δήμαρχος.”

Last modified: 28 Μαΐου 2021

Comments are closed.